Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните

...
 Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните
Коментари Харесай

Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните си бонуси

 Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните си бонуси, разгласи основният изпълнителен шеф Джон Краян. Това се случва откакто най-голямата немска банка стана обект на рецензии за изплащането на огромни хонорари, макар че загуби пари предходната година, предава Ройтерс.
 

Краян е представен от седмичника Zeit, че 12-членният ръб на шефовете няма да получи
бонуси за 2017 година, а обезщетенията ще бъдат ориентирани към други чиновници, както е планувано.

По думите на Краян бонусният фонд ще е “значително по-голям ” от сумата от 546 млн. евро, платени през 2016 година, само че ще е под 2,4 милиарда евро, дадени година по-рано.

 

Deutsche Bank беше подложена на критика през януари по отношение на проектите си да заплати над 1 милиарда евро
бонуси, макар че за трета поредна година генерира загуба, този път заради еднократното влияние на данъчната промяна в Съединени американски щати.

Докато банката към момента се пробва да се върне към триумфа под управлението на 57-годишния британец, огромните хонорари провокираха яд в Германия, защото от ден на ден се счита, че благосъстоянието се концентрира най-вече измежду супербогатите.

Същевременно Deutsche Bank понижава броя на чиновниците си. Тя удостовери, че възнамерява да редуцира 9000 работни места, или към една десета от чиновниците си в световен мащаб. 4000 от отстранените места ще са в Германия.

Говорителка на Deutsche Bank удостовери, че написаното от Zeit е правилно. Банката ще разкрие повече детайлности за обезщетенията на шефовете, когато разгласи годишния си доклад идващия петък.
По публикацията работи: Елена Кирилова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР